Страната ни се нарежда на трето място   Децата у нас

...
Страната ни се нарежда на трето място
  Децата у нас
Коментари Харесай

Децата у нас са сред най-пристрастените към социалните мрежи в ЕС

Страната ни се подрежда на трето място

 

Децата у нас са измежду най-пристрастените към обществените мрежи в Европа. Страната ни се подрежда на трето място след Румъния и Малта, демонстрират данни на районния офис на Световната здравна организация за Европа, оповестява Нова тв.

В осведомителното общество, в което живеем, при предстояща дълготрайност на живота до 82 години прекарваме близо 28 години от тях пред екран. Разбира се, през днешния ден е невероятно да загърбим електроните устройства, само че когато става дума за интернет и обществени мрежи, все по-често приказваме за действителна взаимозависимост, като тази към вещества като алкохол, дрога, цигари.

Пристрастяването може да има съществени душевен и физически последствия, а всеки like при шерване на фотография покачва равнищата на допамин в мозъка и води до върхово наслаждение.

" Пристрастяването към обществените мрежи не съществува като същинска болест сама по себе си. Но наклонността, рискът да се пристрастите е тип заболяване на мозъка, което се третира като другите зависимости, тъй като мозъкът страда от същите последствия ", твърди психиатърът професор Фаредж Шерик.

Д-р Шерик, е професор по психиатрия, който от години работи с хора със зависимости. Твърди, че не броят на часовете прекарани в интернет, а загубата на надзор, са симптом за взаимозависимост към виртуалното пространство.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР